Over Puck Kerkhoven

 

Culinair journalist | Auteur | NoWaste specialist

Profiel

Skills: Schrijven, koken, spreken
Geb. datum: 21-10-1957
Lengte: 1.78m
Kleur haar: Koper blond
Ogen: Groen
Stem: Radio
Talen: Nederlands, Engels
Website: puckkerkhoven.nl

Puck Kerkhoven (1957) schrijft als culinair journalist met een warm hart over eten en drinken in regionale dagbladen, maand- en vakbladen. Ze is vaste medewerker van Radio Mangiare! Daarnaast staat ze ingeschreven bij Het Agentschap.

Puck, autodidact, publiceerde diverse kookboeken, waaronder Het Grote Kliekjesboek (2008, Winnaar Gouden Garde Publieksprijs), Het Nieuwe Kliekjesboek (2014, uitgeroepen tot Groenste Kookboek) en Bier & Food; over succesvol combineren van bier met gerechten. Verder: Eten uit de Krant, een bundeling van culinaire krantencolumns en recepten, de Studenten Kliekjes Pocket en twee No Waste Scheurkalenders. Ook werkte ze mee aan kookboeken van chefs, met name om de vertaalslag naar de thuiskok te maken. Ze beschikt over een omvangrijke database met eigen recepten en presenteert bier en foodproeverijen. Ze adviseert en spreekt een divers publiek toe over No Waste! ‘Alles om Voedselverspilling Thuis op een lekkere manier terug te dringen.’

Als jurylid beoordeelt ze Duurzame Innovaties (HIA), Foodspecialiteitenwinkels, Craft bieren (Dutch Beer Challenge) en de kookkunsten van amateurkoks. Ze is Heraut van het Biergenootschap der Lage Landen, lid van Slow Food en Food Pioneers.

Puck, geboren in Amsterdam, woont in Hilversum. Ze heeft uitwonende kinderen met leuke aanhang.

CV


Puck Kerkhoven; culinair journalist, auteur, NoWaste expert, bierkenner

2018
Entree Magazine, Foodservice Europe, Radio Mangiare! NoWaste Kookboek (onder constructie) Oprichting NoWaste Media.
Werkt o.a. mee aan: LekkerNijver, RAI Scoops en Veronica Outdoor, Consumentengids, MUG

2003 - 2018 
Mede eigenaar van Redfox Media. Wekelijkse culinaire columns in de Regionale Dagbladen van Wegener, AD en Hollandse Media Combinatie, voorheen GPD. Werkte o.a. mee aan: Bouillon, Audi Magazine, HANOS Courant, Proost! Kliekipedia, Tijd voor Max Radio, KASSA en KASSA Groen.

1978 – 2003
Werkte achtereenvolgens voor Distrifood, Bloembollencultuur, Misset Horeca, Foodtrends, Club Cuisine, Elsevier Food. Diverse journalistieke cursussen, masterclasses en stages in horeca-keukens.

1971 -1978
Goois Lyceum Bussum, Atheneum, diploma

1957
Geboren in Amsterdam

Boeken

2018 NoWaste! Kookboek (in wording)

2015 Bier & Food. Bedenken, schrijven, bieren selecteren en combineren, recepten maken, koken. Bij Xander Uitgevers

2014 Het Nieuwe Kliekjesboek. Bedenken, schrijven, recepten maken, koken. Bij Xander Uitgevers. Winnaar Groenste kookboek van het Jaar.

2012 Kliekjes Scheurkalender 2, Bedenken, schrijven, recepten maken. De Boekenmakers

2011 Kliekjes Studenten Pocket. Bedenken, schrijven, recepten maken, koken, stylen. Bij De Boekenmakers

2010 Kliekjes Scheurkalender 1, Bedenken, schrijven, recepten. De Boekenmakers

2008 Eten uit de Krant, met de seizoenen mee. Kookboek bedenken, recepten maken, koken, Uitgave De Boekenmakers i.s.m. de Wegener kranten.

2008 Het Grote Kliekjesboek. Bedenken, schrijven, koken, styling, etc. Winnaar Gouden Garde, Publieksprijs voor Beste Kookboek van het jaar. Uitgever De Boekenmakers.

Puck Kerkhoven

Dit doet ze graag in haar vrije tijd: fietsen en wandelen, lezen, tekenen, Netflixen, koken, familie en vrienden verwennen, (food)reizen en stedentrips maken, blijven plakken in een gezellige café, markten bezoeken, politiek dichtbij en moestuinieren op de vierkante meter.

Meer informatie over Puck?

Neem contact op