Boeken van Puck Kerkhoven

Puck Kerkhoven heeft de afgelopen jaren een aantal leuke kookboeken geschreven.

2018 NoWaste! Kookboek (in wording)

Binnenkort komt er een nieuw kookboek van Puck Kerkhoven uit: NoWaste! Dit boek gaat over koken waarbij zo min mogelijk wordt weggegooid.

2015 Bier & Food

Bier & Food. Proeven, koken en combineren met bier en food. Bij Xander Uitgevers
 
In dit inspirerende boek neemt culinair journalist Puck Kerkhoven je mee in de bierkeuken. Ze laat zien dat speciaalbier lokaal, ambachtelijk, onafhankelijk en helemaal hot is. Bier en bitterballen, die combi kennen we allemaal, maar ooit gedacht aan bier en biefstuk, bier en Thaise curry, bier en asperges of bier en chocola?
 
Er bestaan tal van soorten speciaalbier, ieder met een eigen smaak en karakter. Dit zorgt steeds weer voor een compleet andere beleving. Zo is witbier perfect te combineren met mosselen en een amber bier heerlijk bij rood vlees. Leer meer over de herkomst van bijvoorbeeld IPA's en Weizen, bijzondere eigenschappen en toepassingen van de verschillende typen. Proef mee met Puck en wordt een echte bierkenner!
 

Bestel nu

2014 Het nieuwe Kliekjesboek. 

Het Nieuwe Kliekjesboek. Duurzaam voordelig en heel erg lekker! Bij Xander Uitgevers.
 
Winnaar Groenste kookboek van het Jaar.
 
Wat doe je met oud brood of een halve pan overgebleven rijst? Dat ene kippenboutje, of dat korstje kaas? In de vuilnisbak? Met deze heerlijke recepten maak je altijd iets lekkers! Veel wereldberoemde klassiekers zijn voortgekomen uit de kliekjeskeuken, bijvoorbeeld Spaanse paella, caesar salad, ravioli, Ierse clam chowder, Indiase curry en nasi goreng. Met Het nieuwe kliekjesboek kan ook jij je restjes omtoveren in culinaire toppers.
 

Bestel nu

2012 Kliekjes Scheurkalender 2

Kliekjes Scheurkalender 2, Uitverkocht! De Boekenmakers

2011 Kliekjes Studenten Pocket.

Kliekjes Studenten Pocket. Geen cent te makken, toch lekker eten. Bij De Boekenmakers
 
Studentenpocket helpt je bij het bewaren van én koken met restjes. Zo spaar je geld en eten uit. Een beperkt budget hebben, betekent namelijk niet dat je niet lekker kan eten. Dat bewijst Puck Kerkhoven met haar kookboek speciaal voor studenten: De Kliekjes Studenten Pocket. Het staat niet alleen vol recepten, ook vind je er talloze adviezen om producten zo lang en goed mogelijk vers te houden.
 

Bestel nu

2010 Kliekjes Scheurkalender 1

Kliekjes Scheurkalender 1, Uitverkocht! De Boekenmakers

2008 Eten uit de krant, met de seizoenen mee

Eten uit de Krant, met de seizoenen mee. Uitgave De Boekenmakers i.s.m. de Wegener kranten.

2008 Het Grote Kliekjesboek

Het Grote Kliekjesboek. weggooien kan altijd nog. Uitgever De Boekenmakers.
Winnaar Gouden Garde, Publieksprijs voor Beste Kookboek van het jaar. 
 
Steeds minder mensen bewaren hun restjes en kliekjes om er later nog iets lekkers mee te maken. Culinair journaliste Puck Kerkhoven bewijst dat er meer mogelijk is met dat wat de meeste mensen beschouwen als voer voor de afvalbak. Wat kan je nog met oud brood, behalve wentelteefjes bakken? Moeten die overgebleven eiwitten echt door de gootsteen? En wat doe je met te veel gekookte rijst en pasta? Dit boek bundelt opmerkelijke ideeën met smakelijke recepten waar je zelf misschien nooit op was gekomen. Ook professionele koks als Jonnie Boer en Alain Caron leveren een bijdrage in de strijd tegen de nodeloze voedselverspilling. Laat je verrassen door Het grote kliekjesboek. Weggooien kan immers altijd nog.
 
Bestel nu